3,2,1 GO op de fiets is Lara er zo...

Lara (11) is opgegroeid met fietsen. “Van jongs af aan had ik een loopfietsje, de overstap naar een gewone fiets was toen niet heel groot”. “Ik heb mezelf leren fietsen toen ik 3 jaar was”.

Ik gebruik mijn fiets sinds…

Ik kan fietsen, maar de laatste jaren steeds vaker. Ik fiets nu zelf naar school, naar vriendinnen en naar atletiek. We wonen in de haven van Scheveningen en ik fiets dan naar Haag Atletiek in de Vogelwijk.

Mijn fiets zorgt er voor…

Dat ik overal tussendoor kan en nooit stil hoef te staan. Met de auto sta je vaak vast of in de file. Nu ik ouder word, kan ik ook zelfstandig overal naar toe fietsen en ben ik minder afhankelijk van mijn ouders. De fiets geeft mij dus ook meer vrijheid.

Ik fiets het liefste naar…

Mijn beste vriendin, die woont zo’n 2,5 km bij mij vandaan. Ik vind het heel leuk om met haar af te spreken en ik vind het fijn dat ik alleen naar haar toe kan.

Met de fiets naar mijn beste vriendin, Da’s zo gefietst

Waarom niet…waarom wel!

Mensen denken vaak dat ze sneller zijn als ze met de auto gaan. Maar als je fietst blijf je veel gezonder en het is beter voor je portemonnee. Benzine is tegenwoordig heel duur.

Wat weet je over De Tour de France Femmes…

Ik ben weleens bij de Tour de France geweest omdat mijn vader dat heel leuk vindt. Via mijn vader ben ik ook bekend met de Tour de France Femmes. Op 12 augustus, wanneer de finish plaatsvindt in Kijkduin, zijn wij aan het kamperen in Frankrijk. Ik heb heel veel zin in de vakantie maar vind het jammer dat ik er niet bij kan zijn.