Nieuws

 • Probeer eens een deelfiets!

  Vanaf nu kun je 45 minuten gratis een deelfiets proberen voor een stukje van jouw reis door Den Haag. Een deelfiets is een goed en duurzaam alternatief voor de auto.

 • Fietsteller

  Fietstellers in de stad

  Heb jij deze tellers al gespot? In Den Haag hangen 9 tellers die het aantal fietsers tellen, maar ook hun snelheid en richting meten

 • Den Haag zoekt 1.000 gebruikte kinderfietsen

  De gemeente zamelt van 20 april tot en met 30 mei 2021 niet gebruikte kinderfietsen in. De Haagse inzamelactie is een onderdeel van het Kinderfietsenplan van de ANWB. Dit plan zorgt ervoor dat ieder kind een fiets heeft.

 • fietsdeskundigen

  Ons fietsverhaal is aantrekkelijk voor Noord-Amerika

  Wist je dat het programma Den Haag Fietst! is geïntegreerd in een gedeelte van de studie van een hoop internationale studenten. Zo worden we normaal gesproken eens per jaar bezocht door Amerikaanse en Canadese universiteiten.

 • fietsenstalling

  Subsidie voor een buurtstalling

  Als Den Haag een echte fietsstad wil worden met in 2040 de fiets als het belangrijkste vervoermiddel, dan horen daar ook nieuwe fietsenstallingen in de wijken bij.

 • fietspad in Den Haag

  NRC: Hoe krijgt het stadsbestuur de Hagenaars op de fiets?

  Stapje voor stapje wordt Den Haag steeds meer een fietsstad. Van oudsher zijn we een autostad, waar mensen vaak voor kleine ritjes dwars door de stad rijden. Deze week verscheen in NRC een stuk over hoe het tij begint te keren.

 • Ruim baan voor de fiets

  De gemeente Den Haag investeert de komende vijf jaar 65 miljoen euro in aantrekkelijke en veilige fietsroutes, gemakkelijk fietsparkeren, veilig fietsen en het aantrekken van meer nieuwe fietsers. Op naar een echte fietsstad.

 • Ben jij een fietsheld?

  Hoe krijg je kinderen vaker en veiliger op de fiets? Daar kunnen kids nu zelf over meedenken. Fietsburgemeester Marcel Kleizen lanceerde deze week de Fietshelden Campagne. 

 • Meer jongeren op de fiets

  Fietsen is snel, fijn en gezond. Daarom moeten er meer jongeren op de fiets. Wethouder Robert van Asten en Leo Bekker van de ANWB gaven het goede voorbeeld. Samen met leerlingen van het Johan de Witt gingen ze een stukje fietsen.

 • Together We Cycle

  Filmpremière Together We Cycle

  Nederland is een echt fietsland. En dat zijn we niet zomaar. De film 'Together We Cycle' laat zien hoe de tweewieler de ruimte kreeg. Op 13 oktober ging deze bijzondere film bij gemeente Den Haag in première.

 • Nieuwe stallingen bij HS en Noordeinde

  Lekker shoppen aan het Noordeinde? Daar kun je nu gratis je fiets kwijt in de Biesieklette stalling. Hier is plek voor 120 tweewielers. En ook bij Station HS is een nieuwe stalling geopend. Die biedt ruimte aan 2.500 fietsen.

 • Fietsen langs de Haagse kustlijn

  Wist je dat 11 kilometer van de prachtige LF Kustroute langs onze eigen Haagse stranden loopt? Met mooi najaarsweer is dit een fijn fietstripje. Spring op je stalen ros en geniet van de duinen en de zee.

 • Snelle fietsroute naar Ypenburg

  Heb je de nieuwe sterfietsroute naar Ypenburg al geprobeerd? Deze zomer zijn het Jan Linzelviaduct over de A4 en het Meyvlietpad door de Vlietzoom opgeleverd. Hiermee is de fietsroute compleet.

 • Elk kind een fiets

  Elk kind een fiets

  Een kind met een fiets kan meedoen en de stad ontdekken. Maar soms kunnen ouders geen fiets betalen. Het ANWB Kinderfietsenplan zorgt dan dat kinderen via school een opgeknapte fiets krijgen.

 • De nieuwe fietsenstalling in Den Haag

  Zet je fiets in de nieuwe KJ-stalling

  De grootste fietsenstalling van Den Haag is open! Er is ruimte voor 8.000 fietsen en de stalling heeft een bijzondere wand met details van markante Haagse gebouwen. Je waant je er bijna in een museum.