3,2,1 GO op de fiets is Aimad er zo...

Als Aimad Bennouho met de fiets door de Schilderswijk rijdt, komt hij de hele tijd mensen tegen. “Ik ken veel mensen hier, omdat ik hier al lang woon met mijn vrouw en met mijn twee dochters. Met de fiets kan ik wel even stoppen om een praatje te maken, wat met de auto lastig is.”

Ik gebruik mijn fiets sinds…

Mijn tienerjaren. Ik heb mezelf leren fietsen toen ik een jaar of 7 was. Op straat waren we aan elkaar gewaagd, we probeerden dingen uit en op die manier leerde je van elkaar. Destijds was de fiets geen vervoermiddel voor mij, ik gebruikte het meer voor vermaak. Nu doe ik alles op de fiets. Het liefste raak ik de auto niet aan in Den Haag.

Mijn fiets zorgt er voor…

Dat ik overal kan komen. Ik fiets sowieso altijd naar mijn werk. Maar sinds ik bekend ben met deelvervoer hier in de wijk, huur ik ook af en toe de bakfiets. Hier heb ik bijvoorbeeld tijdens het Ramadanfeest een weekend lang gebruik van gemaakt. Ik ging naar de stad om kleding te kopen, naar de moskee, bloemen halen voor iemand, broden voor de iftarmaaltijd en ik bracht er post mee rond. Ik vervoerde zelfs een vriend in de bak. Het was de volgende dag Eid ul Fitr en de avond ervoor verbleven we in de moskee tot 01.30. Er reden geen trams meer. Weer een voordeel van de fiets, ik zei ‘spring erin’ en zette hem thuis af.


Met de fiets naar de bakker, Da’s zo gefietst


Ik fiets het liefste naar…

Mijn ouderlijk huis, de moskee of naar mijn werk. Ik gebruik mijn fiets echt alleen voor praktische redenen, niet voor ontspanning. Ik heb geen tijd om door de duinen te gaan fietsen.

Wat weet jij over De Tour de France Femmes…

Ik ken wel de Tour de France maar de Tour de France Femmes niet. Maar als ze door mijn wijk komen dan ga ik waarschijnlijk wel even kijken.