3,2,1 GO op de fiets is Nigandra er zo...

Nigandra (46) is geboren op Curaçao en is 24 jaar geleden naar Nederland verhuisd. Als klein meisje heeft niemand haar leren fietsen en het was destijds ook best gevaarlijk om te fietsen op het eiland. Eenmaal aangekomen in Nederland had ze geen behoefte om te leren fietsen, de voornaamste reden daarvoor was omdat ze bang was. “Kinderen leren nieuwe dingen toch sneller en makkelijker en zijn minder angstig.” Ik dacht: als ik nu nog op een fiets stap, dan breek ik vast een arm of been…

Ik gebruik mijn fiets sinds…

Een klein jaartje. Op 45 jarige leeftijd heb ik mijn angst overwonnen en ben ik fietslessen gaan volgen. Via een collega ben ik in aanraking gekomen met fietsambassadeur Marcel Kleijzen, die mij heeft doorverwezen naar het buurtcentrum Mandelaplein. Bij dit centrum heb ik zo’n 15 tot 20 lessen gevolgd.

Op de fiets naar het strand, Da’s zo gefietst!

Mijn fiets zorgt voor…

Ontspanning! In Nederland zie je overal mensen fietsen en ik vond dat er altijd wel heel leuk uitzien. Sinds een jaar heb ik een Nederlandse vriend en hij is opgegroeid met fietsen. Dat we niet samen op pad konden met de fiets vond ik toch een gemis. Nu ik kan fietsen vind ik het heerlijk om samen met hem eropuit te gaan. Fietsen met mijn vriend zie ik als het vervolgtraject op de fietslessen, veel oefenen hoort erbij want mijn doel is om straks ook op mijn fiets naar mijn werk te gaan.

Ik heb sinds kort een nieuwe functie als junior inkoopadviseur en in sommige gevallen moet je naar een opdrachtgever kunnen fietsen. Je kunt namelijk niet overal komen met het OV. Mijn fiets zorgt dus ook voor een sneller verbinding tussen punt A en B.

Ik fiets het liefste naar…

Kijkduin, ik kom oorspronkelijk uit Curaçao dus het strand en de zee geven me een beetje het gevoel van thuiskomen. Fietsen vind ik nog steeds spannend. Ik durfde in het begin ook niet alleen op pad want ik was door de fietslessen gewend om in een groep te fietsen. Nu ga ik er gewoon voor, en stapje voor stapje word ik er steeds handiger in. Waarom niet…waarom wel! Ik denk dat andere mensen, net als ik destijds, misschien angstig zijn om te leren fietsen. En misschien denken ze ook dat fietslessen erg duur zijn of weten ze überhaupt niet dat je fietslessen kunt volgen. Mensen die wel kunnen fietsen maar vaker de auto pakken doen dat waarschijnlijk omdat ze denken dat dat sneller is of omdat ze dat gewend zijn. Een andere reden is waarschijnlijk het Nederlandse weer, dat zo ontzettend snel kan omslaan. Maar gewoontes kun je ook veranderen dus als je ergens op de fiets heen kan, waarom zou je dat dan niet doen!

Wat weet je over De Tour de France Femmes…

Ik zag er een berichtje over in de krant en ik ga er graag heen op 12 augustus.