De Schoolbrengweek

In de derde week van september wordt er jaarlijks in heel Zuid-Holland aandacht gevraagd om op een groene(re) manier naar school te komen. Dat kan stappend, trappend, steppend of skatend zijn. Een aantal Haagse scholen besteedden dit jaar extra aandacht aan deze ‘schoolbrengweek’. Dit deden zij met behulp van onze campagne; 3,2,1 GO – Op de fiets ben je er zo! 

3,2,1 GO – Op de fiets ben je er zo!

Net als wij, vinden deze scholen het belangrijk dat er (meer) gebruik wordt gemaakt van de fiets. De kinderen hebben zo een frisse start van de dag; ze zijn in beweging en dat is goed voor de gezondheid en het bevordert de leerprestaties. Daarbij dragen ze ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu. Maar er is nog een reden. 

“De drukte rondom Kindcentrum Vroondaal is groot. Met deze campagne willen wij ouders in het nieuwe schooljaar weer motiveren om met de fiets te komen, ook nu het weer minder mooi wordt”. Stephanie Kasteel (directeur).

Tijdens de ‘schoolbrengweek’ hingen er daarom posters van de campagne op basisscholen en bij een aantal stond ook onze beachflag op het schoolplein. 

Samen bereik je meer

Met deze campagne stimuleert de gemeente Den Haag inwoners om (vaker) op de fiets te stappen. De samenwerking met scholen is daarom belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de campagne nog meer zichtbaar is. Wij zijn daarom erg blij dat scholen deze beweging steunen en actief willen bijdragen hieraan.

“Als directeur van de Petrus Donderschool vind ik het belangrijk om mee te doen aan de campagne van Den Haag Fietst. Laten we samen onze kinderen voorbereiden op een actieve, veilige en gezonde toekomst”! Marleen Sahertian (directeur).

Gewoontes kun je veranderen!

Aangeleerde gewoontes worden vaak in het volwassen leven voortgezet. Als gemeente proberen we door middel van deze campagne, ouders te laten nadenken over hun keuze in mobiliteit. Door hen op te roepen om lopend of op de fiets te komen. Vaak ervaren ouders dan dat dit eigenlijk een heel goed alternatief is.

“We hopen dat onze deelname anderen aanspoort om ook bewuste keuzes te maken in hun dagelijkse reizen naar school. Samen zetten we ons in voor een duurzamer en veiliger woon- en schoolklimaat!”
Petra Kalee (directeur)