De Haagse Fietslichtjesparade

Den Haag Fietst! nodigt je in 2024 weer uit voor de Haagse Fietslichtjesparade!

Op 25 januari komt de Fietslichtjesparade naar Den Haag Zuidwest voor een editie in de wijk. Lees meer en fiets mee!

De editie op 16 november 2023 was een betoverend succes met extra muziek en extravaganza onderweg. Zo was er een fiets dj en werd de stoet begeleid door live muziek. Onderweg stopten we voor warme choco.

Bekijk eerdere edities van de Haagse Fietslichtjesparade

2023

Aftermovie Fietslichtjesparade 2023 – YouTube<">

2022

2021

Haag<">

Versier je fiets

Kinderen (en ouders, verzorgers en/of leerkrachten) kunnen meedoen met hun eigen fiets en verlichting. Nog leuker wordt het als de fiets versierd is met extra lampjes en andere lichtgevende items.

In dit filmpje zie je een voorbeeld van een zelfgemaakt fietslampje, ter inspiratie. Of doe mee met de workshop Pimp Your Bike, voorafgaand aan de fietslichtjesparade of in de klas.

Voor scholen

Hoe meer mensen meefietsen, hoe leuker én hoe meer lichtjes! Doe volgend jaar ook mee met jouw klas of zelfs met de hele school!

De workshop ‘Pimp my bike’ wordt ook op scholen gegeven. In deze workshop versieren kinderen op school onder begeleiding hun fiets.

 • Aantal deelnemers: minimaal 10 en maximaal 30
 • Materiaal inbegrepen
 • Kosten: €3,00 per persoon

Interesse in deze workshop op school in 2024? Stuur je aanvraag naar: denhaagfietst@gmail.com.

Fiets & Laat je zien!

 • Shiba fietst mee

  Shiba (57) fietst met tassen vol knutselspullen door Den Haag. Ze doet mee aan de fietslichtjesparade en organiseert de workshop Pimp my bike.

 • Michiel fietst mee

  Michiel (53) fietst naar afspraken in de stad, naar het park, naar zijn werk én hij fietst op vakantie. Natuurlijk doet hij ook mee met de Haagse Fietslichtjesparade!

 • Rodney fietst mee

  Rodney (42) rijdt veel op zijn cruiser door Den Haag. Hij doet mee aan de fietslichtjesparade om zijn bijzondere fiets te laten zien, want zijn fiets is zijn stijl en zijn leven.