'Er is werk aan de winkel'

Remco de Rijk is fietsambassadeur van Den Haag Fietst! én sinds 2022 Fietsburgemeester van de gemeente Den Haag. Hij wil dat de fiets in Den Haag op 1 staat. Ook zet hij zich in voor de veiligheid rondom scholen.

“Ik maak me geregeld goed om dingen die niet goed zijn georganiseerd en laat dat zien op social media. Zo kom ik in contact met de juiste personen en dan hoop ik dat we er wat aan kunnen doen. Ik vind het ook altijd leuk om te laten zien wat er wel goed gaat overigens!”

De fiets is voor mij mijn enige vervoersmiddel. Ik ben groot liefhebber van fietsen in de stad. Ik word er gewoon blij van. Je maakt makkelijk contact en je bent overal gewoon veel sneller.

Stukje voor stukje

Je kan de omgeving echt anders inrichten. Het is maar een gewoonte hoe we het doen en dat gewoon veranderen, ten gunste van fietsers. Dat gaan we stukje voor stukje voor elkaar krijgen.

De afgelopen jaren is er al heel veel ten positieve veranderd in de gemeente Den Haag. Er is echt veel geld besteed aan het veiliger maken voor fietsers, bijvoorbeeld aan fietspaden die los van de weg staan.

Fiets op 1

Een droom voor Den Haag? Ik zou heel graag willen dat we, zoals in Utrecht, de binnenstad de binnenstad volledig voor fietsers, voetgangers en ov reserveren.

Ook de veiligheid rondom scholen moet verbeteren. Daar moet de politieke wil er voor zijn en scholen en ouders moeten zelf ook hun steentje bijdragen. Er is zeker werk aan de winkel!”