Cycling September, de Haagse fietsmaand

Naar school, naar je werk, afspraken in de stad en sporten, dat doe je natuurlijk met de fiets. Ontdek wat de fietsen jou op kan leveren tijdens de Haagse fietsmaand Cycling September.

September is de ideale fietsmaand. Je moet weer overal naartoe en het weer is vaak nog best prima. Pak de fiets, want fietsen is gezond, goedkoper en vaak net zo snel. Lees de verhalen van Hagenaars die ook kiezen voor de fiets.

Dorota doet alles in Den Haag op de fiets en brengt haar zoontje Floyd elke dag met de fiets naar school. Ook ondernemer Nick fietst door heel de stad naar zijn afspraken. In het weekend fietst hij door de duinen. Laura kreeg een fiets via Ieder kind een fiets en is alle voordelen nu aan het ontdekken.

fiets den haag

Roel helpt werkgevers, zodat ze hun werknemers stimuleren om de fiets te pakken. Net zoals hij zelf elke dag op de fiets naar zijn werk gaat. Probeer het uit in september. Bijvoorbeeld door je collega’s uit te dagen om allemaal op de fiets te komen met Frisse Start September. 

Wat levert fietsen hen op? Eigenlijk zeggen deze Haagse fietsers allemaal hetzelfde: fietsen is gezond en prettig, in de stad vaak nog sneller ook. Bovendien kun je makkelijk verschillende dingen combineren én is het veel goedkoper dan de meeste andere vervoersmiddelen.

Ontdek deze maand zelf wat fietsen voor jou kan betekenen. Probeer het uit en deel je verhaal met #denhaagfietst op social media.

Fiets of bakfiets

Wil je beginnen met fietsen maar weet je nog niet hoe? Neem eens contact op met Den Haag Fietst! Service & Info. Wil je leren fietsen, doe dan mee met de fietslessen die overal in Den Haag gegeven worden.

Is de fiets onhandig omdat je met kinderen, of veel spullen op pad moet? Wie weet is de Den Haag Bakfiets jouw uitkomst. Dit is een elektrische bakfiets die je kunt huren via Cargoroo. Hij staat bij Den Haag Fietst! Service & Info. Het eerste half uur fiets je gratis! Probeer m in september uit en deel je fietsverhaal.

Op pad met de Den Haag Bakfiets

Haagse Stadsspelen

Kom naar de Haagse Stadsspelen en ontdek het fietsen als sport. Deze dag waarop je kennis kunt maken met het sportaanbod in de stad vindt plaats op 17 en 18 september in het Zuiderpark en er is veel aandacht voor fietsen, onder andere met een paviljoen van Den Haag Fietst.

Is fietsen al langer jouw sport, dan kun je meedoen met de Haagse Hoge Hoed Challenge. Met deze fietstocht haal je geld op voor het onderzoek naar kanker. Mocht je liever op een andere manier meedoen; onderdeel van het event is de theatervoorstelling de Tour van ’80 met o.a. Wilfried de Jong en Frank Lammers.

Stadsspelen Den Haag 2022

Organiseer jij ook een fietsevent? Laat het ons weten, zodat we het kunnen delen in de agenda en op de social media van Den Haag Fietst tijdens Cycling September.