Deze zomer: Wheelie Weken

Deze zomer in Den Haag: de 3e editie van de Wheelie Weken. Je vindt dit leuke fietsspektakel in juli en augustus op verschillende pleinen in de wijken.

Kinderen leren hoe ze een wheelie kunnen maken op hun fiets en daarnaast zijn er allerlei andere leuke fietsactiviteiten voor jong en oud op verschillende pleinen in de stad. Wie nog niet goed kan fietsen, krijgt bijvoorbeeld les.

Fietsambassadeur Ayoub Aydin organiseert deze weken voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Samen met fietsburgemeester Remco de Rijk is hij initiatiefnemer van dit zomerevent.

Fietsplezier

Het doel van de Haagse Wheelie Weken is om het fietsplezier en de fiets-skills bij kinderen te vergroten. “Leren fietsen hoort bij de Nederlandse community, samen zijn we hier verantwoordelijk voor. Dankzij de Wheelie Weken komt fietsen weer op het vizier”, vertelt Ayoub Aydin. “Bovendien staan de wijken Laak, Schilderswijk en Rivierenbuurt erom bekend dat ze niet fietsvriendelijk zijn. Door middel van dit project willen we het fietswelzijn daarom ook vergroten.”

Fietsburgemeester Remco de Rijk zegt erover: “Het is heel belangrijk dat kinderen zich vertrouwd leren voelen op de fiets en er plezier uithalen. Zo zorgen we dat ook de huidige generatie kinderen de fiets als logisch vervoersmiddel blijven zien en zich onafhankelijk kunnen verplaatsen. Onlangs werd bekend dat in stadswijken tot 25% van de kinderen niet kan fietsen. Als ze het nu niet leren, zijn ze straks ‘veroordeeld’ tot de auto. Wij willen met deze weken kinderen vooral de vrijheid van de fiets laten ervaren. Tegelijkertijd werken we met de gemeente samen om de veiligheid van het fietsen in de stad te verbeteren.”

De data en locaties
– Rivierenbuurt – Wijkpark Grevelingenveld – ma 11, woe 13 en vrij 15 juli 10-13 uur
– Laak – Krajicek Playground Lipa – ma 18, woe 20 en vrij 22 juli 10-13 u
– Schilderswijk – Krajicek Playground Vermeerpark – ma 8, woe 10 en vrij 12 aug 16-19 uur
– Schilderswijk – Krajicek Playground Oranjeplein – ma 15, woe 17 en vrij 19 aug – 10-13 uur

Opgeven is niet nodig.

Meehelpen kan. Sluit aan als vrijwilliger. Mail naar fietsburgemeesterdenhaag@gmail.com

De Wheelie Weken worden georganiseerd in samenwerking met Den Haag Fietst, Stichting Leren Doen, ANWB Kinderfietsenplan, Go Den Haag, Biking2Skool en Ga Den Haag.