Fietsenstallingen dichtbij huis

Nu we als Hagenaars steeds meer fietsen en ook nog eens op steeds duurdere fietsen, is het ook belangrijk dat er goede fietsenstallingen zijn. Niet alleen in het centrum, maar juist ook in de buurt, vlakbij je eigen woning. In Den Haag zijn er verschillende opties, waaronder de buurtstallingen.

In een buurtstalling kunnen bewoners tegen een kleine maandelijkse vergoeding hun fiets veilig stallen. Het is een electronisch beveiligde stalling. Inmiddels zijn er zo’n 50 buurtstallingen in Den Haag, soms gecombineerd met een openbare fietsenstalling.

Fietsenstallingen dichtbij huis

Buurtstallingen

Bekijk hier alle buurtstallingen. Is er nog geen plek vrij, dan kunt u zich op de wachtlijst laten plaatsen bij de stalling van uw voorkeur. De prijzen voor een stallingplaats variëren per stalling en zijn onder voorbehoud.

In de stallingen is plaats voor fietsen en rijwielen: een (elektrische)fiets of snorfiets, een scooter, brommer, motor of scootmobiel. In sommige locaties is het in overleg ook mogelijk om andere voorwerpen (tijdelijk) op te slaan, zoals een surfplank of driewieler. Meestal is een voorziening aanwezig om accu’s op te laden.

Overige opties

Naast de buurtstallingen, zijn er in sommige wijken fietstrommels te vinden. Bijvoorbeeld in de Vruchtenbuurt, het Laakkwartier en Oostbroek. Dit zijn overdekte en afgesloten fietsbergingen op straat. Het is mogelijk om je aan te melden voor een plekje in een fietstrommel waar nog ruimte is.

Fietsbeugels of ‘fietsnietjes’ zijn fietsenrekken in de straat.  Bewoners van een portiekwoning zonder kelderbox of garage kunnen fietsbeugels aanvragen bij de gemeente.

Het is belangrijk om je fiets in een stalling of op een toegewezen plek te zetten en niet te laten verwezen op straat. Op straat geparkeerde fietsen staan vaak in de weg en blokkeren de straat voor kinderwagens en invaliden, terwijl de fietsen soms niet eens meer gebruikt worden.