Fietsstad in nieuwe coalitie

Den Haag is en blijft een groene stad met aandacht voor de fiets. Nu is er een nieuwe coalitie, biedt dat nieuwe kansen voor Haagse fietsers om snel en veilig door de stad te reizen?

In het Haags Akkoord (link) van D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK staat dat de partijen nog niet tevreden zijn over de verkeersveiligheid in
Den Haag, met name voor voetgangers en fietsers. Daarom blijft Den Haag investeren in de verkeersveiligheid.

Betere routes
Zo wordt er gewerkt om veelgebruikte fietsroutes zo toegankelijk mogelijk te maken. De Grote Marktstraat is nog steeds een belangrijke fietsroute en blijft daarom toegankelijk voor fietsers. Daarnaast wordt de alternatieve route Gedempte Gracht/ Gedempte Burgwal verbeterd, zodat de stroom zich meer kan verspreiden.

Ook wordt gewerkt aan de onderdoorgang van de Lozerlaan bij de Erasmusweg; ook om vanuit het vernieuwde Zuidwest veilig te kunnen fietsen en wandelen naar het groen rond De Uithof en Madestein.

Wethouder Arjen Kapteijns (GroenLinks) heeft mobiliteit in zijn portefeuille, waar het fietsen in de stad onder valt. Meer over thema’s als mobiliteit en duurzaamheid voor de komende jaren lees je in het nieuwe coalitieakkoord.