Gezocht: vrijwilligers voor fietslessen

Het aantal mensen dat op de wachtlijst staat voor het volgen van fietslessen in Den Haag is groot. Nederland is een echt fietsland, maar niet iedere inwoner heeft geleerd om te fietsen. In diverse Haagse wijken is de vraag naar fietslessen vele malen groter dan wat de buurtsportcoaches op dit moment aan kunnen. Daarom is Den Haag Fietst op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. 

Buurtsportcoaches helpen buurtbewoners om meer te gaan bewegen. Een aantal van deze activiteiten wordt door hen zelf aangeboden. De fietslessen zijn hier een voorbeeld van. Lees meer over fietslessen in Den Haag. 

Hiervoor zijn zij op zoek naar versterking. Ze zoeken vrijwilligers die na het volgen van een gratis training kleine groepen buurtbewoners helpen om veilig te leren fietsen.

Lieneke Vos, Buurtsportcoach Sport & Gezondheid, vertelt erover: “Het geven van fietslessen geeft enorm veel voldoening. Je ziet deelnemers iedere week vooruit gaan en zekerder op de fiets zitten. We willen nog veel meer Hagenaars deze ervaring bieden en daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers!” Lees ook het interview met buurtsportcoach David van Wilgenburg: ‘Iedereen kan leren fietsen’ – Den Haag Fietst

Wethouder van Sport Hilbert Bredemeijer hoopt op veel nieuwe fietsvrijwilligers: “Er is op dit moment een flinke wachtlijst om een fietsles te krijgen en met nieuwe fietsvrijwilligers krijgen we deze groep in beweging. Fietsen is een ideale manier om je te verplaatsen want het is gezond voor lichaam en geest en nog leuk ook!”

Help een ander op weg

Iedereen uit Den Haag die het leuk vindt om op vrijwillige basis anderen iets te leren en graag actief zijn in de buitenlucht kunnen zich melden bij Marcel Kleizen, coördinator van Den Haag Fietst. Na een intake wordt hen een training aangeboden, zodat de vrijwilligers leren wat er nodig is om de fietslessen te geven en de kwaliteit en inhoud van de fietslessen in elk stadsdeel gelijk is.

Eva Schnetz geeft al enige tijd vrijwillig fietslessen vanuit het Mandelaplein en geniet daarvan: “Ik geef vooral fietslessen aan vrouwen. Dankzij de fietslessen komen zij in beweging en worden zij zelfstandiger. Het geeft mij heel veel voldoening om mensen daarbij te ondersteunen. Regelmatig kom ik oud-deelnemers tegen op de fiets, het is een echt verrijking voor mijn leven.”

Word vrijwilliger!

Meer weten of jezelf aanmelden? Enthousiaste vrijwilligers kunnen zich melden door een mail te sturen naar denhaagfietst@gmail.com