Haagse Hoed Challenge

Fiets en geef om het leven. Op 10 september kun je weer meefietsen met de Haagse Hoed Challenge. Een fietstocht waarin je met een Haags peloton langs de iconische bezienswaardigheden van de stad rijdt. Ondertussen haal je geld op voor het onderzoek naar kanker.

Deze echt Haagse tocht vindt in 2023 voor de vierde keer plaats. Je kunt meedoen als individu of als team, en ook als je niet kunt fietsen kun je op je eigen manier steunen door bijvoorbeeld toeschouwer te zijn of sponsor te worden.

Motorbegeleiding

De stoet van ongeveer 250 wielrenners rijdt langs de iconen van Den Haag, zoals Haagse Harry en de Golden Earringbrug. Je hoeft voor niemand te stoppen, want net zoals bij de Tour de France is er motorbegeleiding. Van 09.00 tot 14.00 uur worden er twee rondes van 40 kilometer gefietst.

De opbrengst gaat naar het Daniel den Hoed Fonds voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut om geneesmiddelen tegen kanker te ontwikkelen.

Haagse ambassadeurs

De Haagse Hoed Challenge heeft ambassadeurs die ook fietsen in de strijd tegen kanker of de tocht op een andere manier supporten.

Bas Muijs


Acteur Bas Muijs, geboren en getogen in Den Haag, is een van de ambassadeurs van de Haagse Hoed. Net als velen verloor hij een bekende aan kanker. Daarom doet hij weer mee.

“Dagelijks komen er nieuwe mensen binnen in de Daniel den Hoed-kliniek binnen, die allemaal graag een perspectief willen hebben. Dan kunnen we ze misschien een beetje geven, door geld in te zamelen voor goed onderzoek.”

Joop Zoetemelk

Er is een bijzondere plaats voor de Haagse Hoed Ambassadeur Joop Zoetemelk. Deze geboren Hagenaar bracht in 1975 na de start van de Tour de France op de Boulevard van Scheveningen de gele trui naar Frankrijk. Vijf jaar later, in 1980, won hij de tour. Ook hij support deze fietstocht.

Cesar Zuiderwijk

Drumicoon Cesar Zuiderwijk heeft zijn eigen verhaal rondom de ziekte waarvoor gefietst wordt. Zijn beide ouders overleden aan kanker, zijn vader al toen hij 13 jaar was. Hij is ooit gaan drummen om zijn gedachten te verzetten.

Fred Zuiderwijk

Fred Zuiderijk, neef van Cesar én een van de oprichters van de Haagse Hoed Challenge, had een kennis die acute leukemie had. Dat maakte indruk en hij werd bloeddonor bij de Daniel den Hoed kliniek. “Ik heb daar zoveel narigheid gezien. Huilende families, kinderen met infusen door de gang.”

Nu roept hij ondernemers op om te sponsoren: “Kom op, alles wat wij hier inzamelen gaat direct naar het onderzoek om kanker tegen te gaan. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die te maken heeft met een vorm van kanker, dus het is belangrijk!”

Fiets mee

Geef je op voor de Haagse Hoed Challenge, of word sponsor. Lees meer op de website van de Haagse Hoed Challenge.