‘Ik fiets overal naartoe en het kost mij niets’

Fiets & bespaar

Aïcha El Kadiri (44) is ‘zowat op de fiets geboren’. “Al is dat niet vanzelfsprekend vanuit mijn achtergrond en cultuur. Maar het levert zoveel op! Ik kan overal naartoe en het kost mij niets. Fietsen is de ideale oplossing, ook bij een kleine portemonnee”

“Ik zeg altijd: hoofddoek in de wind en gaan! Fietsen geeft vrijheid en is het meest betaalbare vervoermiddel waar iedereen gebruik van kan maken. Als je niet veel bestedingsruimte hebt, is fietsen de ideale oplossing. Door niet met de tram en de bus te gaan, heb ik al honderden euro’s bespaard. Ik raad het iedereen aan.

Fietsen geeft vrijheid

Mensen zeggen tegen me: ‘Ik wil dat ook’, of ‘Hoe doe je dat en waar haal je de energie vandaan’? Het heeft niets met energie te maken, maar met wil. Als je iets wilt, is er zeker een weg.

Je ziet steeds meer mensen op de fiets. Juist ook mensen voor wie fietsen niet vanzelfsprekend is. Omdat ze niet kunnen fietsen, het niet kennen of geen fiets hebben. Daar wil ik verandering in brengen. Omdat fietsen mij zoveel oplevert, wil ik heel Den Haag op de fiets krijgen. Mensen uit alle culturen, en vooral vrouwen!

Motivatie

Daarom geef ik fietslessen voor volwassenen in het Zuiderpark. Dit jaar zijn er al zeven cursisten geslaagd voor hun verkeersexamen. Een van mijn leerlingen wil leren fietsen, omdat zij het fijn vindt om ergens naartoe te gaan, zonder dat zij iedere keer met de tram heen en weer moet. De tram is uiteindelijk echt veel duurder.”

Fiets&

Goedkoper, groener, gezonder en vaak net zo snel. De fiets is het beste vervoermiddel voor in de stad. Fiets & kom op tijd, bespaar, voel je vrij en geniet… Wat levert fietsen jou op? Deel jouw fietsverhaal op social media met #Denhaagfietst of laat het ons weten.