Lekker op de fiets in 2024

Alles wijst erop dat 2024 weer een goed fietsjaar gaat worden. Deze initiatieven in de stad dragen daaraan bij.

Het jaar begint goed met op donderdag 25 januari een fietslichtjesparade in Zuidwest. Op initiatief van fietsambassadeur Marcel Kleizen en buurtsportcoach Jimmy Gabriels komt de parade na drie succesvolle edities in het centrum nu naar de wijk Zuidwest. Fiets jij mee met o.a. fietsambassadeur Aicha El Kadiri en anderen uit de wijk? Meer informatie vind je hier.

Fietsmaatjes en fietslessen

Er zijn meer nieuwe initiatieven. De Fietsmaatjes komen definitief naar Den Haag. Deze stichting maakt het voor iedereen mogelijk om regelmatig een fietstochtje te maken door vrijwilligers te koppelen aan gasten die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen fietsen zij op elektrisch ondersteunde duo fietsen. Een aanwinst voor de stad.

fietsmaatjes

Ook gaan de fietslessen weer van start. Eind 2023 haalde een nieuwe groep fietsdocenten hun certificaat. Onder leiding van de buurtsportcoaches gaan zij in de verschillende Haagse wijken aan de slag om volwassenen te leren fietsen. Wil je dit ook? Hier lees je er meer over. Daarnaast zijn er diverse Haagse bedrijven die fietscoaches inhuren, zodat hun medewerkers kunnen leren fietsen.

Fietsseizoen

Verder komt het voorjaar er voor je het weet weer aan. Dan is het weer tijd voor de mooie fietsroutes, onder andere over de verschillende verbeterde fietspaden die dit jaar worden opgeleverd. Op deze site kun je bovendien verschillende fietsroutes vinden. Bovendien komt er een Haags fietsevent, daarover houden we je op de hoogte.

Wist je dat in augustus de Tour de France Femme naar Den Haag komt? De Tour de France Femmes is de grootste wielronde voor vrouwen ter wereld en de deelneemsters finishen de eerste dag in Kijkduin.

Fietsburgemeester

Den Haag Bakfiets

Heb je veel spullen om mee te nemen? Denk dan ook eens aan de Den Haag Bakfiets. Dit is een elektrische bakfiets van Cargoroo die je vanuit Den Haag Fietst met korting kunt huren. Je vindt de fiets bij Den Haag Fietst! Service & Info aan de Wagenstraat 185A. Hier kun je trouwens ook terecht met al je fietsvragen en voor reparaties.

Laat je niet weerhouden door de regen en kou, maar maak van 2024 jouw fietsjaar!