‘Met de fiets ben ik het snelst bij mijn patiënten’

Fiets & kom op tijd

Joep ter Haar (33) is huisarts in zijn eigen praktijk Biking Doctors. Hij bezoekt zijn patiënten met een bakfiets. “Een bakfiets met een medische koffer is mijn mobiele praktijk.”

“Zeker in de binnenstad van Den Haag de fiets veel sneller en efficiënter dan de auto. Vaak fiets ik snel langs de file. Ik ben geen tijd kwijt aan het zoeken van een plekje. Fijn, want deze tijd komt beschikbaar voor mijn patiënten.

Veel patiënten willen tegenwoordig videobellen, omdat dit hun minder kostbare tijd kost en ze dan geen vrij hoeven nemen van hun werk. Ook deze manier van werken bespaart tijd en daardoor kan ik tijdens de fietsbezoeken ruim de tijd nemen voor de mensen bij wie ik langsga.

De tijd nemen

De manier waarop ik mijn praktijk heb ingericht, is ook nog eens milieuvriendelijk en natuurlijk gezond voor mezelf. Ik ben dagelijks lekker aan het fietsen. In mijn vrije tijd doe ik aan wielrennen. Maar mijn eigen beweging is natuurlijk niet de motivatie om dit te doen. Het gaat voor mij om de patiënten, bij wie ik graag mijn bakfiets voor de deur parkeer als ik op huisbezoek kom. Door deze manier van werken kan ik snel bij ze zijn en de tijd nemen.”

Fiets &

Goedkoper, groener, gezonder en vaak net zo snel. De fiets is het beste vervoermiddel voor in de stad. Fiets & kom op tijd, bespaar, voel je vrij en geniet… Wat levert fietsen jou op? Deel jouw fietsverhaal op social media met #Denhaagfietst of laat het ons weten.