Nieuwe fietscoaches in Den Haag

Den Haag heeft er weer een nieuwe lichting fietscoaches bij. Zij voltooiden hun opleiding dit najaar en gaan in de verschillende wijken van Den Haag aan de slag om mensen te leren fietsen. Zo kunnen meer mensen fietslessen krijgen.

De nieuwe fietscoaches deden de opleiding bij het Haagse Fietscollege. Zij gaan verspreid door Den Haag vrijwillig fietslessen geven onder leiding van de buurtsportcoaches. Hiermee is de capaciteit in Den Haag vergroot en worden de wachtlijsten voor fietslessen korter.

Motiverend

De fietscoaches hebben de afgelopen periode in tweetallen les gegeven in de verschillende Haagse wijken en zijn daarbij ondersteund door het Fietscollege dat hen begeleidde.

Fietscoach Pui-Yuen Cheng is blij met het behaalde resultaat: “Het was erg fijn om met goede begeleiding opgeleid te worden tot fietscoach. De tevredenheid van de deelnemers motiveert enorm en daarnaast vind ik het belangrijk dat zij zich hierdoor makkelijk kunnen verplaatsen en hun kinderen kunnen begeleiden op de fiets in het verkeer.”

fietscoaches

Grotere wereld

Ook wethouder Hilbert Bredemeijer is blij dat er nu meer fietscoaches zijn: “Fietsen is cruciaal in een stad als de onze. Je gunt iedereen de vrijheid die de fiets geeft. Geweldig om te zien dat vrijwilligers zich zo intens willen inzetten voor de vrijheid van een ander. Iemands wereld kan letterlijk immens groeien door te kunnen fietsen.”

Word ook fietscoach

De buurtsportcoaches en Den Haag Fietst zijn van plan om ook in 2024 weer een nieuwe groep fietscoaches op te leiden en zo het aanbod te vergroten.

Wil jij ook fietsles geven?  Neemt contact op via denhaagfietst@gmail.com