Oefenen voor het praktisch verkeersexamen

Daniël Przybyslawsk en Amy Bergwerff uit groep 8 slaagden vorig jaar voor het praktisch verkeersexamen, waardoor ze nu zelfverzekerd door Den Haag fietsen. In april en mei doen de meeste basisscholen weer mee aan dit fietsexamen. Oefen mee met Amy en Daniël!

In deze interactieve oefening nemen Amy en Daniël je mee door het praktisch verkeersexamen. Open de link op je mobiel en oefen samen met je kind. Daarna kun je op straat oefenen met de oefenroutes in verschillende wijken.

Amy en Daniël slaagden allebei voor het verkeersexamen en nemen de kinderen in de videos mee langs verschillende zaken die aan bod komen in het examen. Bij het Zuiderpark checkt Daniël of zijn remmen het doen. Amy uit Scheveningen staat vooral bij “dat je niet alleen op moet letten hoe je zelf fietst, maar ook goed moet kijken wat het andere verkeer doet.”
fietsexamen

In je eigen wijk

Het praktisch verkeersexamen vindt plaats in Scheveningen, Wateringseveld, Ypenburg, Nieuw Waldeck, Bezuidenhout, Leidschenveen, Vogelwijk en Zuiderpark. Zo fietsen kinderen zoveel mogelijk in hun eigen wijk. Onderweg wordt gekeken of zij zich houden aan de verkeersregels.

Fietsen met ouders

Daniël en Amy vinden het verkeersexamen belangrijk. “Soms wist ik de verkeersregels niet en dan deed ik eigenlijk maar wat. Door het examen weet ik nu wie er voorrang heeft”, vertelt Amy. Daniël: “Sommige kinderen uit mijn klas fietsen niet zo vaak, dan maakt het examen een groot verschil in hoe je op de fiets zit.”

Amy oefende voor het examen. “Bij ons was de route van het verkeersexamen voor een groot deel de weg naar school, dus die heb ik vaak met mijn ouders gefietst. Ook oefende ik met vriendinnen.”

Doe de quiz!

Bekijk de fietsroutes om te oefenen:
Scheveningen
Wateringseveld
Ypenburg
Nieuw Waldeck
Bezuidenhout
Leidschenveen
Vogelwijk
Zuiderpark

Meer informatie over het praktisch verkeersexamen