Een weekend met de Den Haag Bakfiets

Heb je de Den Haag Bakfiets al zien rijden? Samen met Cargoroo stelt de gemeente deze beschikbaar voor bewoners van de Schilderswijk en de Stationsbuurt. Aimad Bennouho was de eerste die de fiets een weekend gebruikte, tijdens het Ramadanfeest.

Als Aimad Bennouho met de bakfiets door de Schilderswijk rijdt, komt hij de hele tijd mensen tegen. “Ik ken veel mensen hier, omdat ik hier al lang woon met mijn vrouw en sinds kort ook met mijn kleine. Met de fiets kan ik wel even stoppen om een praatje te maken, wat met de auto lastig is.”

Op pad met de Den Haag Bakfiets

Fiets & vier feest

Een weekend lang, tijdens het Ramadanfeest (Suikerfeest) deed hij op de fiets wat hij normaal met de auto zou doen. Naar de stad om kleding te kopen, naar de moskee, bloemen halen voor iemand, broden voor de iftarmaaltijd en hij bracht er post mee rond. “Ik vervoerde zelfs een vriend in de bak. Het was Eid al Fittar en de dienst in de moskee was pas om 01.30 uur klaar. Er reden geen trams meer. Weer een voordeel van de fiets, ik zei ‘spring erin’ en zette hem thuis af.”

Op pad met de Den Haag Bakfiets

Voordelen

Al met al ziet hij veel voordelen. Hij fietst altijd al naar zijn werk, maar met de bakfiets kan hij ook nog spullen meenemen. “Dat is dus nog een reden om de auto te laten staan! Ook is het voor mij de eerste kennismaking met deelvervoer hier in de wijk. Ik ga de fiets zeker vaker huren.”

Op pad met de Den Haag Bakfiets

Binnenkort: fiets ook met de Den Haag Bakfiets

De Den Haag Bakfiets is te vinden bij Den Haag Fietst! Service en info aan de Wagenstraat 185A. Met de gemakkelijke app van Cargoroo is de fiets zo gehuurd en met de Den Haag Fietst code kun je de fiets een half uur gratis gebruiken. Deze codes komen binnenkort beschikbaar via Den Haag Fietst, het servicepunt, flyers en sociale media. Volg Den Haag Fietst op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!

Op pad met de Den Haag Bakfiets