Wheelie Weken in de meivakantie 2023

De Wheelie Weken vinden nu ook plaats in de meivakantie op verschillende pleinen in de wijken.

Kinderen leren op dit gratis event georganiseerd door o.a. fietsambassadeur Ayoub Aydin hoe ze een wheelie kunnen maken op hun fiets. Daarnaast zijn er allerlei andere leuke fietsactiviteiten voor jong en oud op verschillende pleinen in de stad. Wie nog niet goed kan fietsen, krijgt bijvoorbeeld les. De activiteiten zijn vooral geschikt voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Fietsplezier

Het doel van de Haagse Wheelie Weken is om het fietsplezier en de fiets-skills bij kinderen te vergroten. “Leren fietsen hoort bij de Nederlandse community, samen zijn we hier verantwoordelijk voor. Dankzij de Wheelie Weken komt fietsen weer op het vizier”, vertelt Ayoub Aydin. “Bovendien staan de wijken Laak, Schilderswijk en Rivierenbuurt erom bekend dat ze niet fietsvriendelijk zijn. Door middel van dit project willen we het fietswelzijn daarom ook vergroten.”

Fietsburgemeester Remco de Rijk zegt erover: “Het is heel belangrijk dat kinderen zich vertrouwd leren voelen op de fiets en er plezier uithalen. Zo zorgen we dat ook de huidige generatie kinderen de fiets als logisch vervoersmiddel blijven zien en zich onafhankelijk kunnen verplaatsen. Onlangs werd bekend dat in stadswijken tot 25% van de kinderen niet kan fietsen. Als ze het nu niet leren, zijn ze straks ‘veroordeeld’ tot de auto. Wij willen met deze weken kinderen vooral de vrijheid van de fiets laten ervaren. Tegelijkertijd werken we met de gemeente samen om de veiligheid van het fietsen in de stad te verbeteren.”

De data en locaties
– Stationsbuurt – Krajicek Playground Oranjeplein – 24, 26 en 28 april – 13-16 uur
– Rivierenbuurt – Krajicek Playground Deltaplantsoen – 1, 3 en 5 mei – 13-16 uur

Opgeven is niet nodig.

De Wheelie Weken worden georganiseerd in samenwerking met Den Haag Fietst, Stichting Leren Doen, ANWB Kinderfietsenplan, Go Den Haag, Biking2Skool en Ga Den Haag.