Zonder afleiding op de fiets

Dankzij sociale media zijn vrienden, familie en collega’s altijd dichtbij en bereikbaar. Dat is fijn. En dat heeft ook negatieve effecten. Slingerende fietsers, bijna botsingen, of echte ongelukken.

Wist je bijvoorbeeld dat het typen van berichtjes op je smartphone het risico op een ongeval minstens 25 keer vergroot?

Daarom doet ook de gemeente Den Haag een oproep om MONO te fietsen in de stad. MONO staat voor ongestoord onderweg zijn. Met alle aandacht bij het verkeer, zonder afleiding van de mobiele telefoon.

Voorkom afleiding, voorkom ongevallen, voorkom een boete

Je kunt afleiding door je smartphone op verschillende manieren voorkomen.

Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat je geen notificaties binnenkrijgt door je telefoon in de tas te stoppen of op stil of offline te zetten.

Help ook anderen om MONO te rijden. Stuur bijvoorbeeld geen berichten als je weet dat ze onderweg zijn. En adviseer hen ook hun telefoon op stil of offline te zetten als ze onderweg zijn.

Zo voorkom je betrokken te raken bij een ongeval èn je voorkomt een boete. De boete voor fietsen met mobiel in de hand bedraagt € 95,00.

Op naar een verkeersveilige stad

Verkeersveiligheid is een zaak van ons allemaal. Een groot deel van de ongevallen heeft immers met gedrag te maken. Onder de noemer “Maak een punt van nul” werkt de gemeente Den Haag mee aan de campagne MONO. Omdat we willen dat er geen verkeersslachtoffers meer vallen in onze stad. Zo maken we samen een punt van nul verkeersslachtoffers.