Van fietspompen tot strandrolstoelen

Fietsambassadeur Herman de Graaff weet dat mensen sneller op de fiets stappen als er in de buurt van de bestemming een goede fietsenstalling is. Daarom zet hij zich als algemeen directeur van Biesieklette in om op deze manier het fietsen in Den Haag te stimuleren.

“Daarnaast is ons concept om werkgelegenheid te creëren voor mensen uit de bijstand en met een achterstand op arbeidsmarkt. We willen ze bij Biesieklette motiveren om werken weer leuk te gaan vinden en laten zien dat het noodzakelijk is voor de levensonderhoud. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze dan vanuit Biesieklette een baan vinden.

Van fietspompen tot strandrolstoelen

Biesieklette is ooit begonnen met een tourcaravan als fietsenstalling. Vanuit daar is er een ontzettende ontwikkeling gaande. Dat zie je ook als je kijkt naar het serviceniveau. Het gaat niet alleen maar om het parkeren. Je vindt in de meest stallingen ook fietspompen, gereedschap, toiletten, buggy’s en zelfs strandrolstoelen. Bovendien zijn de stallingen inpandig of overdekt. Dat zorgt voor comfort.

Geen wegwerpartikel, maar een waardevol vervoermiddel

Je ziet dat mensen vandaag de dag op een veilige manier de fiets willen parkeren. Ze gaan winkelen of werken en hopen op het einde van de dag dat hij daar weer staat. Fietsen worden steeds duurder. De elektrische fiets doet het beter dan ooit. Een fiets is geen wegwerpartikel meer, maar een belangrijk waardevol vervoermiddel.

Het huiskamergevoel

Mijn favoriete stalling is de Nobelstraat. Daar hebben we met behulp van muurschilderingen een huiskamergevoel gecreëerd. Het is toch heerlijk om na de fietstocht in een ruimte te komen waar het prettig en licht is?

fietsambassadeur

Ondanks onze 22 openbare stallingen, zijn mensen nog vaak geneigd om de fiets overal en nergens neer te zetten. Er valt dus nog wat te winnen op het gebied van gedragsbeïnvloeding van de fietser. Verder kan ik niet wachten om meer innovatieve oplossingen voor de stallingen te bedenken, om het stallen van fietsen in onze stad nog laagdrempeliger te maken.”