Haagse fietsambassadeurs

Haagse fietsambassadeurs houden van fietsen als geen ander. Ze vertellen graag waarom. Zo hopen ze dat jij ook vaker de fiets pakt. Gewoon omdat fietsen fijn, gezond, makkelijk én betaalbaar is. Bovendien neemt het minder ruimte in. Zo houden we de stad leefbaar en bereikbaar. De Haagse fietsambassadeurs nemen je mee fietsen door Den Haag en vertellen ondertussen waarom het zo belangrijk vinden dat Den Haag een echte fietsstad wordt.

 • Fietser Remco de Rijk

  Remco de Rijk

  'Er is werk aan de winkel'

  De afgelopen jaren is er al heel veel ten positieve veranderd in de gemeente Den Haag. Er is echt veel geld besteed aan het veiliger maken voor fietsers, bijvoorbeeld aan fietspaden die los van de weg staan.

 • Fietser Jochem Cats

  Jochem Cats

  ‘Ik doe veel meer met fietsen dan ik besefte’

  Mijn missie is om zo veel mogelijk Haagse kids langdurig te voorzien van een kinderfiets. Dat wil ik bereiken door samen met de gemeente, de ANWB en verschillende partners de kinderfietsen in te zamelen, op te knappen en bij de doelgroep te krijgen.

 • Fietser Herman de Graaff

  fietsambassadeur Herman de Graaff zorgt voor een goede fietsenstalling

  Van fietspompen tot strandrolstoelen

  Een goede fietsenstalling in de directe omgeving van de bestemming zorgt ervoor dat mensen sneller de fiets pakken. Mijn missie als algemeen directeur bij Biesieklette is om vanuit deze invalshoek het fietsen te stimuleren en te bevorderen.

 • Fietser Ide Schelling

  Ide Schelling

  Ik wil fietsen promoten als sport

  Ik heb een contract bij BORA – hansgrohe en zo van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Ik fiets dus niet alleen in Den Haag, maar de hele wereld over. Als ik geen wedstrijd heb, train ik dagelijks.

 • Fietser Roel Lenoir

  Roel Lenoir met zijn fiets

  Naar het werk? Lekker fietsen!

  Ik fiets zo’n 150 kilometer per week, naar mijn werk, op mijn racefiets en op mijn mountainbike. Fietsen is voor mij een oplossing voor heel veel problemen in de wereld.

 • Fietser Marcel Kleizen

  Marcel Kleizen

  'Ik heb geen auto, ik fiets alles'

  Fietsambassadeur Marcel Kleizen denkt in fietsoplossingen. "Ik zet me in om van Den Haag een fietsstad te maken. Zelf heb ik geen auto. Ik doe alles op de fiets."

 • Fietser Aicha El Kadiri

  Den Haag fietsen

  'Ik wil heel Den Haag aan het fietsen krijgen'

  Ik hou niet bij hoeveel kilometer ik per week fiets, maar ik laad iedere avond mijn accu op. En zo’n batterij gaat gemiddeld twee à drie dagen mee. Ik ben zowat op de fiets geboren.

 • Fietser Ayoub Aydin

  Fietsambassadeur Ayoub Aydin op de fiets

  ‘Fietsen hoort gewoon bij de opvoeding’

  Ik kwam erachter dat er kinderen zijn van 8, 9, 10 jaar die niet kunnen fietsen. Dat verbaasde me en deed me pijn in mijn hart.

 • Fietser Nick Bons

  Nick Bons op de fiets in Den Haag

  ‘We fietsen elke woensdagavond’

  Mijn passie was altijd al fietsen. Koffie heb ik de afgelopen vijf jaar ontdekt. De combinatie blijkt heel goed te werken.