Fietsen in de kerstvakantie

Kerstvakantie in lockdown. Door de meeste uitjes gaat meteen een streep. Maar een rondje fietsen kan nog wel. Den Haag kent verschillende mooie fietsroutes. Fiets mee met Den Haag Fietst!

Welke route ga jij deze vakantie fietsen? Den Haag Fietst! zet een aantal leuke fietsroutes voor je op een rijtje. Flinke afstanden voor sportievelingen, maar ook kleinere stukjes die prima met het hele gezin te doen zijn.

Iconische gebouwen

Een fietsroute langs 10 iconische gebouwen in het centrum van Den Haag, met een audiotour gewoon op je telefoon. Hier vind je de route met de audiotour. Tijdens deze route leer je meer over je eigen stad en fiets je lekker door het centrum van Den Haag.

Fietsen in de kerstvakantie

LF Kustroute

De LF Kustroute is een lange route langs de Nederlandse kust met een mooi stuk langs het Haagse en Scheveningse strand.

Parkenroute

Liever groen in plaats van de zee? Wist je dat Den Haag een parkenroute kent, met 3 prachtige fietsroutes door verschillende parken en langs buitenplaatsen? Dit zijn wat langere routes, die je in drie delen fietst. Onderweg leer je alles over de stadse natuur, de buitenplaatsen van de adel en de Haagse historie. De route voert van het Malieveld naar Scheveningen, deel 2 gaat door Kijkduin en deel 3 neemt je mee door het Zuiderpark.

Fietsen in de kerstvakantie

Lichtjesroute

Liever een klein tochtje met de kinderen en onderweg stoppen op een paar mooie plekjes? Doe dan de lichtjesroute van This in The Hague die je langs de mooiste en leukste kerstbomen van de stad voert. Wel voor 6 januari doen, want daarna zijn de kerstbomen weer verdwenen.

Met een thermoskan thee of gl├╝hwein in je rugzak, of een koffie of oliebol to go, maak je van een middagje fietsen een feestelijk uitje. Tag je #denhaagfietst als je onderweg bent? Veel fietsplezier en een fijne kerstvakantie!