Fiets de Parkenroute

Den Haag is de groenste stad van Nederland en kent vele buitenplaatsen, recreatiegebieden en verborgen buurtparken. Als je de Parkenroute fietst, ontdek je ze!

Den Haag Fietst! neemt je deze zomer mee op drie verschillende fietsroutes door de Haagse parken en recreatiegebieden. De Parkenroute bestaat uit drie verschillende fietsroutes.

Adel en regenten

Onderweg leer je over de adel en de regenten en hoe zij de geschiedenis van de stad vormden. De parken waren hun luxueuze buitenverblijven, ingericht volgens de laatste trends op het gebied van landschaps- en tuinarchitectuur. Pak de picknickmand in en geniet van het rijke groen dat Den Haag te bieden heeft.

Parkenroute

De route bestaat uit drie delen:

Volg de bordjes van de Parkenroute! Je vindt de exacte routes in het Nederlands en Engels op de website van de fietsersbond. Ook kun je een papieren route halen bij Den Haag Fietst! – Service & Info.

De routes zijn los van elkaar te volgen, maar gaan ook op sommige punten in elkaar over. De Routes gaan helemaal rond, dus je eindigt weer waar je begonnen bent. Handig als je met de ov-fiets wilt gaan of op een punt dichter bij huis wilt beginnen. Je kunt dus op elk gewenst punt beginnen. Dan ga je aan het einde van de beschrijving weer verder bij de start van de routebeschrijving. Veel fietsplezier!