‘Met deze aangepaste fiets komen wij verder’

Samen met haar zoon Uriël (6) fietst Sara de hele stad door. “Eerst waren we niet zo mobiel, maar dankzij deze aangepaste fiets kunnen we overal naartoe.”

“Deze tweepersoons tandem is speciaal voor mijn kind ontworpen. Hij is 6 jaar en heeft een ontwikkelingsachterstand. Fysiek is alles goed, alleen mentaal zijn sommige dingen wat moeilijker.

Hij kan bijvoorbeeld goed trappen, maar de omgang met het verkeer is uitdagend. Hij is bijvoorbeeld snel overprikkeld. Deze fiets is een uitkomst. Hij zit voor en ik achter. Soms laat ik hem geloven dat hij zelf trapt en stuurt, maar eigenlijk zit ik achter hem om alles in de gaten te houden.

Alles op de fiets

Ik breng hem ermee naar zijn school. Het Kinderdagcentrum aan de Boylestraat. Daarna fiets ik door naar mijn werk. We doen alles op de fiets, het is ons enige vervoermiddel. Dat gaat prima in Den Haag. Voor mij is het ook een soort van sport, omdat ik geen tijd heb om naar een sportschool te gaan.

Via mijn gezinscoach heb ik deze fiets. Zij heeft ‘m aangevraagd bij de WMO, omdat het fietsen op een gewone fiets met zitje bijna niet te doen was. Eerst zat mijn zoon achterop met kinderzitje. Door de overprikkeling van het verkeer kreeg hij bijvoorbeeld zijn voet tussen de spaken

Samen gaat het fietsen wel heel goed. Uriël vindt het zo leuk! Nu zit hij vooral voor, dus hij heeft een stuur en denkt dat hij kan sturen. Hij geniet zichtbaar van onze tochtjes.”

Fiets&

Goedkoper, groener, gezonder en vaak net zo snel. De fiets is het beste vervoermiddel voor in de stad. Fiets & ga naar schooldoe je werkbreng ze weg en kom verder… Wat levert fietsen jou op? Deel jouw fietsverhaal op social media met #Denhaagfietst of laat het ons weten.