‘Lekker fietsen naar je werk’

Fiets & Doe je werk

Roel Lenoir heeft fietsen als hobby en als werk. Hij helpt werkgevers om mensen op de fiets naar het werk te krijgen. Zelf fietst hij zo’n 150 kilometer per week. “Naar mijn werk, op mijn racefiets en op mijn mountainbike.”

“Fietsen is voor mij een oplossing voor heel veel problemen in de wereld. Of het nu gaat om files, gezondheid, schone lucht, bereikbaarheid, vitaliteit. En fietsen is natuurlijk ook leuk. Daarom hoop ik bedrijven zo ver te krijgen dat ze hun werknemers stimuleren om met de fiets naar het werk te gaan en de fiets te integreren in de bedrijfscultuur en arbeidsvoorwaarden. Ook organiseer ik challenges om werknemers te inspireren om op de fiets naar het werk te gaan.

Zelf doe ik dat natuurlijk ook. Ik heb een fietskelder met een fiets voor elke gelegenheid: de stadsfiets, de e-bike als ik voor werk langere afstanden moet afleggen en mijn racefietsen en mountainbike voor in mijn vrije tijd. Ook maak ik veel gebruik van de combinatie tussen trein en ov-fiets.

Mooie fietspaden

Het mooiste fietspad in Den Haag vind ik het Maurits Kiekpad. Dat loopt langs de Van Alkemadelaan. Het is een oude tramlijn richting Rotterdam. Vooral ’s ochtends zitten daar konijnen, en soms ook vossen of een hert.

In Den Haag is het fijn en makkelijk om de fiets te pakken. Of dat nu naar werk is, naar school of naar de sportvereniging. Parkeren wordt lastiger en duurder. De brandstofprijzen zijn hoog. Allemaal redenen waarom ik verwacht dat steeds meer mensen zullen gaan fietsen.

Genieten

Als Haags fietsambassadeur hoop ik meer mensen te laten zien dat fietsen genieten is. Met Den Haag Fietst! willen we meer mensen in de stad op de fiets krijgen. Het zou mooi zijn als er nog meer ruimte komt voor de fietser, bijvoorbeeld in de vorm van bredere fietspaden en minder auto’s in de stad. Den Haag is al goed op weg.

Fiets&

Goedkoper, groener, gezonder en vaak net zo snel. De fiets is het beste vervoermiddel voor in de stad. Fiets & ga naar school, doe je werk, breng ze weg en kom verder… Wat levert fietsen jou op? Deel jouw fietsverhaal op social media met #Denhaagfietst of laat het ons weten.