‘Op de fiets naar school’

Fiets & Ga naar school

Laura (13) fietst elke dag naar haar middelbare school. Een rit van 5 kilometer. “Ik hoef niet te wachten op het OV en ik krijg er soepele benen van.”

“Ik fiets elke dag van Laak naar Ypenburg. Vaak spreek ik af met vrienden om samen naar school te fietsen. Dat is ook nog eens gezellig.

Na school ga ik ook op de fiets naar voetbal bij HVV Laakkwartier. Of soms ook bij ADO in Rijswijk. Het liefst wil ik profvoetballer worden. En daar heb je een hele goede conditie voor nodig. Fietsen helpt daarbij!

Fysiek fit

Toen ik een school moest kiezen was afstand niet zo’n probleem. Met mijn fiets kan ik overal komen. Ik koos voor Ypenburg, want daar was de school die mij het leukst leek. Een stukje verder fietsen is geen probleem.

En ik krijg er soepele benen van. Echt supergoed, want na school en huiswerk heb ik weer voetbaltraining. Daar merk je goed dat de fietsende dames de toppers van het team zijn.

Een goede fiets

Ik kreeg schoolfiets via de actie Ieder kind een fiets. Daar laat ik ook aan andere kinderen zien hoe je je fiets goed kunt onderhouden.

Fiets&

Goedkoper, groener, gezonder en vaak net zo snel. De fiets is het beste vervoermiddel voor in de stad. Fiets & ga naar school, doe je werk, breng ze weg en kom verder… Wat levert fietsen jou op? Deel jouw fietsverhaal op social media met #Denhaagfietst of laat het ons weten.