‘Ik vind fietsen inspirerend’

Fiets & sport

Fietsen is zijn sport en zijn passie. Daarom zet ondernemer Nick Bons zich in om fietsen in Den Haag te promoten. “Dat je in 10 minuten naar het strand kunt fietsen is een groot goed.”

Zeker rondom Den haag fiets ik alles. Je bent gewoon veel sneller. Even wat ophalen, wegbrengen voor het werk en dan door naar het strand. Ik woon in Segbroek en ik fiets zo naar de stad en naar de kust. Met de auto zou ik veel meer obstakels hebben onderweg. Op zaterdag en zondag maak ik het liefst lange tochten op de racefiets.

Ik ben blij dat Den Haag steeds meer ruimte maakt voor fietsers. De opgeknapte kruispunten, bijvoorbeeld bij de Thomsomlaan, kun je nu met veel meer fietsers ontspannen wachten bij het stoplicht. Er zijn geen opstoppingen meer. Van mij mag er nog meer ruimte voor fietsers gemaakt worden, vooral in de binnenstad staan nog veel auto’s waarvan ik denk: is dat nu nodig?

Fietsambassadeur

Ik zet me graag in voor het fietsen in Den Haag. Ik ben fietsambassadeur van Den Haag Fietst. Daarnaast werk ik bijvoorbeeld mee om de Tour de France hiernaartoe te halen. Eerst startte ik Lola Coffee & Bikes. Nu richt ik me met mijn bedrijf Pro Coffee Club op goede koffie op topsportevenementen wereldwijd en combineer ik sport met mijn andere passie: koffie. De bonen rooster ik in Den Haag en al mijn Haagse werkafspraken doe ik met de fiets.

Elke woensdagavond organiseer ik de Social Ride. We drinken koffie aan het Noordeinde, wisselen ervaringen uit en fietsen met een groep naar Noordwijk en terug. Iedereen kan hieraan meedoen, ongeacht leeftijd en ervaring.

Het fietsen ontdekken

Ik hoop dat meer Hagenaars de wielersport ontdekken. Je kunt goede voornemens maken om meer te gaan sporten in het nieuwe jaar, maar je kunt ook in september al beginnen. Een heerlijke fietsmaand! Het weer is vaak nog goed en het is rustiger op de fietspaden langs de kust.

Ik vind fietsen echt heel ontspannend en inspirerend. Ik kom altijd op nieuwe ideeën. Onderweg kom ik bekenden tegen. En ook nu ik vader ben, fiets ik nog steeds veel. Mijn dochtertje gaat mee op een speciale drager voor de racefiets. Zo kunnen we gezellig samen op pad.”

Fiets&

Goedkoper, groener, gezonder en vaak net zo snel. De fiets is het beste vervoermiddel voor in de stad. Fiets & ga naar school, doe je werk, breng ze weg en kom verder… Wat levert fietsen jou op? Deel jouw fietsverhaal op social media met #Denhaagfietst of laat het ons weten.