‘We fietsen elke woensdagavond’

Mijn passie was altijd al fietsen. Koffie heb ik de afgelopen vijf jaar ontdekt. En nu is er dus Lola Bikes & Coffee. De combinatie blijkt heel goed te werken. Elke woensdagavond drinken we koffie aan het Noordeinde, wisselen we ervaringen uit en fietsen we met een groep naar Katwijk en terug.

 

Nick Bons met zijn fiets in Den Haag

Lola is van de fietsers

Het concept is gegroeid vanuit amateurs en enthousiastelingen, mensen met een fietspassie. We maken er echt een sport van om tijden het WK en de Tour de France de mooiste koffie te maken met een eigen espressomachine en eigen koffieboontjes. Lola hebben we gecrowdfund. Dus Lola is niet alleen van mij, maar van de fietsers.

Wekelijks rondje Katwijk

Onze club komt op woensdagavond bij elkaar om te fietsen. We hebben het gezellig, maken reisplannen en wisselen fietservaringen uit. Ik ben net vader geworden en sinds zij er is, fiets ik een stuk minder. Wel doe ik samen met haar alles op de fiets, want ik heb geen auto. Ook probeer ik de wekelijkse 42 kilometer naar Katwijk en terug te doen.

Ruimte voor de fiets

Vaak fiets ik ook van de stad naar het strand hier in Den Haag. Daar ben je in 10 minuten. Dat is echt een heel groot goed. Een van mijn andere favoriete fietsroutes is van huis naar Lola. Daar liggen perfecte fietspaden met overzichtelijke kruispunten. Onlangs is het Noordeinde aangepakt door de gemeente om nog meer ruimte te bieden voor fietsers. Het is fijn, maar het blijft druk en gevaarlijk met zoveel fietsers en verkeer hier op een normale doordeweekse dag. De volgende stap zou moeten zijn om het autovrij te maken.